post-image

Amb el lema “El nostre únic límit el marca la pista”, s’ha presentat aquest matí el TRAM Barcelona Open, el Torneig Internacional de Tennis en Cadira de Rodes que enguany arriba a la seva 6ª edició. Un any més, les instal·lacions del Reial Club de Polo de Barcelona acolliran del 24 fins al 28 de maig els i les millors tennistes de l’especialitat. A la sisena edició d’aquest esdeveniment -que té com a entitat organitzadora a la Fundació Johan Cruyff i com màxim patrocinador a TRAM, el tramvia de Barcelona, i que compta amb la col·laboració de Moventis, La Vanguardia i Uniqlo, hi participaran uns 70 jugadors i jugadores de més 15 nacionalitats diferents.

El TRAM Barcelona Open s’ha presentat aquest divendres al Reial Club Tennis Barcelona amb la participació del Sr. David Escudé, Delegat d'Esports de la Diputació de Barcelona i Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona; el Director General de TRAM, Sr. Humberto López Vilalta; la Vicepresidenta Corporativa de Moventia, Sra. Silvia Martí; el Director Esportiu de la Real Federación Española de Tenis, Sr. Javier Soler; el President de la Federació Catalana de Tennis, Sr. Jordi Tamayo; el Responsable de la Secció de Tennis del Real Club de Polo de Barcelona, Sr. Javier Moreno;  la Directora de la Fundació Cruyff, Sra. Pati Roura, el jugador nº 1 d’Espanya i nº 7 del món de tennis en cadira de rodes, Sr. Martín de la Puente; i el director del TRAM Barcelona Open, Sr. Jose Coronado.

Torneig de referència mundial

A la seva sisena edició, el TRAM Barcelona Open assoleix la màxima categoria, ITF1, esdevenint el primer torneig d’aquesta categoria al nostre país, i enguany torna a presentar una inscripció de luxe que inclou als nº 1, 2 i 3 del rànquing mundial a les tres categories masculina, femenina i quad. Així, el torneig es consolida com un dels 10 tornejos més importants del circuit mundial Uniqlo Wheelchair Tennis Tour i com el torneig preferent de preparació de la gira de terra previ a Roland Garros.

El tennis en cadira de rodes es presenta com un esport espectacular, que compta amb més de 1.000 jugadors/es del rànquing internacional i amb 180 tornejos anuals repartits en 40 països arreu del món. L’única diferència amb el tennis dempeus és que als partits en cadira de rodes està permès que la pilota boti dos cops, si s’escau. Tot i així, els jugadors i jugadores d’aquests nivells de competició només utilitzen un sol bot en el 80% dels punts i la velocitat del servei pot arribar als 150 km/h. Amb el TRAM Barcelona Open, la capital de Catalunya, considerada com un referent mundial per al món de l’esport i del tennis, es converteix durant cinc dies en una gran cita anual per a l’esport adaptat i acollirà el dissabte 27 de maig les finals en les categories dobles i quad i el matí del diumenge 28 de maig les grans finals de les categories femenina i masculina.

A banda de l’objectiu esportiu, el TRAM Barcelona Open no perd de vista el seu objectiu social, donant a conèixer el tennis en cadira de rodes i els valors que representa, com la igualtat d’oportunitats i la inclusió social, a la societat, amb especial focus a la infància i la joventut, mitjançant exhibicions, clínics, xerrades a escoles i diferents activitats paral·leles al torneig.

El TRAM Barcelona Open estarà obert a la ciutadania i les entrades, gratuïtes, estaran disponibles amb una reserva prèvia a través del seu web (www.barcelona-open.com) i es podrà seguir en directe a través de la seva aplicació mòbil oficial (TRAM Barcelona Open) disponible tant a través de l’App Store com Play Store.

El director del torneig 

La idea d’organitzar un torneig internacional de tennis en cadira de rodes neix d’en Jose Coronado ara fa 8 anys. Abans, el 2007, havia patit un accident en moto que li va provocar una lesió medul·lar, durant el seu procés de rehabilitació va conèixer aquest esport i es va convertir en jugador de tennis en cadira de rodes. Gràcies a aquest fet va poder conèixer en Johan Cruyff i va entrar en contacte amb la seva Fundació, de la qual és actualment ambaixador. A més, va cursar un màster en gestió esportiva a l’Institut Cruyff on pel seu treball final de màster, va proposar organitzar el primer torneig de tennis internacional en cadira de rodes a Barcelona que el 2017 va poder fer realitat, gràcies al recolzament de la Fundació Cruyff com a entitat organitzadora, i el suport de TRAM com a name sponsor i a la col·laboració del Reial Club de Polo, entre d’altres.

TRAM

És l’empresa de transport públic que gestiona les dues xarxes de tramvies a la Regió Metropolitana de Barcelona des de fa 19 anys i que busca fer-ho de la manera més eficient i oferint el millor servei als seus viatgers perquè puguin desplaçar-se de manera ràpida, còmoda i segura. Es tracta del transport públic més accessible i el més ben valorat des de la seva posada en servei, segons l’Enquesta de Mobilitat en dia Feiner que realitza l’ATM (EMEF) anualment. Un dels objectius és generar confiança als usuaris per superar i moure límits. El TRAM Barcelona Open és un dels projectes de Responsabilitat Social Empresarial més rellevants en els que el tramvia hi participa i s’emmarca dins del seu pla anual de responsabilitat social; concretament en el recolzament a una iniciativa que promou la igualtat, la inclusió i la superació personal.

Fundació Cruyff

La Fundació Cruyff dóna suport i desenvolupa projectes de transformació social a través de l’esport per nenes, nens i joves amb necessitats especials a més de vint països.

L’esport i el joc són una part important del desenvolupament apropiat i saludable d’un nen/a. Basant-se en aquesta visió, Johan Cruyff va iniciar la Fundació Cruyff fa més de 25 anys. L’esport millora la condició física de nenes, nens i joves, els ensenya a interactuar i els ajuda al seu desenvolupament personal.

A través de programes d’esport adaptat per a infants amb discapacitat i els projectes de transformació social, la Fundació Cruyff crea espais per tots/es amb l’objectiu que puguin practicar esport i fer exercici.