TRAM ha aconseguit el segell de qualitat d’higiene i control que valida la correcta aplicació de tots els protocols per evitar la propagació de la covid-19. D’aquesta manera, TRAM continua vetllant per la seguretat dels seus treballadors i treballadores i de les persones usuàries del tramvia.

Applus certification ha estat l’empresa encarregada d’auditar durant una setmana els protocols sobre l’entorn físic, les mesures d’higiene, les mesures tècniques, organitzatives, sobre l’equip i les mesures de control d’accés. Després d’aquest exhaustiu anàlisi, Applus ha certificat que TRAM està aplicant tots aquests protocols de manera adequada i efectiva per tal d’evitar nous contagis de covid-19 a les seves instal·lacions.

Des de l’inici de la crisi sanitària, TRAM va posar en marxa els protocols necessaris de seguretat i higiene i es van intensificar les tasques de neteja i de desinfecció. Al mateix temps, es van iniciar els procediments necessaris per garantir que les instal·lacions i els tramvia són espais segurs, com la resta del transport públic que també està reforçant els seus protocols. Ara, la certificació d’Applus confirma que l’esforç que l’empresa està fent tots aquests mesos és adequat i s’aplica correctament.

TRAM recorda a les persones usuàries que l’ús de la mascareta és obligatori i que cal mantenir una bona higiene de mans i recorda que, si es segueixen aquestes indicacions, el transport públic és un espai segur.

Seguint les noves mesures i recomanacions per evitar la propagació de la covid-19 establertes avui pel Govern de la Generalitat a l’àrea metropolitana de Barcelona, es reduirà el servei de transport públic aquest cap de setmana a fi de reduir-ne la mobilitat.

Metro TMB, FGC i TRAM finalitzaran el servei demà dissabte a les 24h.

Aquest divendres es manté el servei com la setmana anterior, fins a les 2 de la matinada de dissabte.
Les línies dels serveis nocturns gestionades per part de l’AMB, el Nitbus, com els busos nocturns interurbans de la Generalitat, mantenen l’oferta dels darrers caps de setmana.

L’ATM recorda que és obligatori dur la mascareta a la xarxa de transport públic i que cal seguir les recomanacions generals de seguretat.

TRAM col·labora amb el festival Cruïlla XXS i l’escenari TRAM del Disseny HUB estarà dedicat a les músiques urbanes. Aquest espai dedicat a la cultura urbana oferirà concerts a partir d’aquest dijous 9 de juliol i durant un mes de dijous a diumenge.

La planta baixa del museu del disseny de Barcelona acollirà més de 12 concerts de diferents estils musicals i visuals ambientats en les tendències que tenen lloc al carrer. És per això que TRAM completa l’espai amb diferents imatges d’Art al TRAM, el projecte d’art mural iniciat a la parada Cornellà Centre amb una obra de l’artista Mur0ne de més de 1.600m2.

Els concerts confirmats per l’escenari TRAM son:

 • 9 de juliol a les 21h: JaviRoyo i Albert Code
 • 10 de juliol a les 21h: Fuego Squad
 • 11 de juliol a les 21h: Lil Moss & Friends
 • 12 de juliol a les 21h: JaviRoyo i Perotútehasvisto

 

 • 16 de juliol a les 21h: Mireia Ruiz i Siria DJ
 • 17 de juliol a les 21h: Fuego Squad
 • 18 de juliol a les 21h: Kyne, Maria Sioke, Juicy BAE i Hello Sasy DJ SET
 • 19 de juliol a les 21h: Mireia Ruiz i Perotútehasvisto

 

 • 23 de juliol a les 21h: Lyone i DJ Amable
 • 24 de juliol a les 21h: Lildami
 • 25 de juliol a les 21h: Rizha
 • 26 de juliol a les 21h: Lyone i Perotútehasvisto

L’escenari TRAM del Cruïlla XXS comunicarà nous concerts a través dels seus canals habituals durant els propers dies.

TRAM recomana l’ús de les línies T4, T5 i T6 de tramvia per arribar a tots els espectacles amb seguretat i sense aglomeracions (parada Glòries).

Segueix-nos a Instagram i gaudeix dels concerts gratis!

El Tramvia sortejarà packs d’entrades dobles per apropar la cultura urbana del Cruïlla XXS a la ciutadania a través del seu canal d’Instagram. Cada dimarts es sortejaran aleatòriament entrades dobles pels quatre concerts d’aquella setmana.

Les instruccions i bases del sorteig es troben a l’Instagram de TRAM https://www.instagram.com/tram_barcelona/

El Metro de Barcelona, FGC i TRAM amplien a partir d’aquest divendres, dia 3 de juliol, el seu servei nocturn i funcionaran fins a les 2 de la matinada les nits de divendres i dissabtes. Aquest horari es mantindrà durant tot el mes de juliol. Aquest reforç de l’oferta, que ja es va aplicar la revetlla de Sant Joan, se suma als esforços que han fet tots els operadors de la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona per recuperar el servei habitual del 100% durant les darreres setmanes.

Cal recordar que les línies dels serveis nocturns gestionades per part de l’AMB, el Nitbus, que funciona de 22 a 5.30h i arriba a 18 municipis de la metròpolis de Barcelona, funcionen al 100%, a excepció de la N10, N18 i N26, que es mantindran sense circulació. Els busos nocturns de la Generalitat es mantindran el 50%.

Els centres d’atenció de la xarxa reprenen la seva activitat

Els centres d’atenció presencial de la xarxa reobriran el proper dilluns, 6 de juliol. Ho faran seguint un protocol elaborat sota la coordinació de l'ATM que estableix les mesures de seguretat i higiene per garantir la represa de la normalitat per a plantilles i persones usuàries. Això implicarà que, en molts casos, funcionaran mitjançant sistemes de cita prèvia per evitar cues i aglomeracions. En aquest sentit, recomanem consultar la web de cada operador abans d’acudir al punt d’atenció.

La reobertura dels punts permetrà recuperar els bescanvis de títols defectuosos, la tramitació de títols bonificats especials i altres gestions que havien estat temporalment suspeses a causa de l’estat d’alarma. A banda dels tràmits habituals, cal recordar que els punts d’atenció no realitzaran cap gestió relacionada amb la compensació de títols que no s’hagin pogut utilitzar a causa del confinament. Aquests tràmits es duen a terme de forma telemàtica i exclusiva a través de COMPENSACIONS.ATM.CAT o del 93 120 53 30, on també s’atendrà qualsevol dubte.

S’amplia la data per bescanviar títols de 2019

A causa de l’estat d’alarma, l’ATM amplia la data límit per bescanviar títols de 2019 sense estrenar fins al 30 de setembre. En aquest sentit, els títols podran començar a bescanviar-se a partir del proper 6 de juliol als punts habituals. En qualsevol cas, consulta els webs dels operadors per informar-te del funcionament dels seus punts d’atenció, abans d’acudir-hi.

L’Autoritat del Transport Metropolità de l’àrea de Barcelona, consorci integrat per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), engega aquest 1 de juliol el procediment de compensació d’aquells títols de transport públic amb limitació temporal que no hagin pogut ser utilitzats durant el confinament a causa de la covid-19. La recuperació dels viatges perduts es podrà dur a terme a través de dues vies: en tots dos casos, l’objectiu és donar una resposta àgil que eviti els desplaçaments als punts d’atenció presencial. Cal destacar, doncs, que ni la informació ni cap tràmit de les compensacions d’aquests títols s’oferiran en els punts d’atenció de la xarxa.

Compensacions automàtiques

La primera via és la que han de seguir totes aquelles persones que ja havien estrenat un títol abans del 14 de març, i a les quals els hi ha caducat la targeta sense haver-la utilitzat en cap moment del confinament. En aquests casos, la persona usuària podrà introduir la targeta caducada en qualsevol validadora d’accés a la xarxa de transport, i el sistema de validació imprimirà en el títol una nova data de caducitat, de manera que recuperarà tots aquells dies o viatges que no va poder utilitzar des del 14 de març. Dins d’aquesta via de compensacions hi haurà dos casos diferents:

 • Els títols mensuals (T-usual, T-grup i T-familiar): el requisit perquè es produeixi l’ampliació automàtica de caducitat és que el títol s’estrenés abans del 14 de març i no es fes servir entre el 14 de març i l’11 d’abril.
 • Els títols trimestrals (T-jove, T-trimestre i T-70/90 FM/FN): el requisit perquè es produeixi l’ampliació automàtica de caducitat és que el títol s’estrenés abans del 14 de març i no es fes servir entre el 14 de març i el 10 de juny.

És important destacar que, en el moment en què una persona passi el seu títol per la validadora, començarà a comptar la nova data de validesa, incorporant els dies perduts. En aquest sentit, recomanem que no s’executi el procediment de recuperació de dies fins el moment que es necessiti el títol, ja que es disposarà de tot el 2020 per fer ús d’aquest procediment de compensació.

Si la validadora no accepta fer un canvi de caducitat del títol el missatge que apareixerà serà “Títol caducat“. En aquest supòsit la persona interessada haurà de recórrer a la compensació via formulari, doncs probablement la causa serà que el títol hagi tingut alguna validació posterior a la data 14 de març.

Compensacions via formulari

Per als casos de persones que sí que van utilitzar els seus títols de transport durant el confinament, un cop aprovat l’Estat d’Alarma, per motius laborals o de serveis essencials, l’ATM ha habilitat un formulari dinàmic, on cal registrar les dades de cada títol i persona, que permetrà analitzar, cas per cas, el dret de compensació. El formulari demanarà, entre d’altres, la imatge del títol a compensar per ambdues cares, per obtenir les dades precises d’utilització, a més de documentació personal i laboral que certifiqui la pertinença a un servei essencial, si s’escau.

Un cop rebuda la informació, l’ATM valorarà el dret a compensació i quantificarà els dies que s’han de compensar; a partir d’aquí, generarà un abonament que incorporarà viatges il·limitats per al nombre de dies que es determini en cada cas. La persona podrà recollir l’abonament a partir del dia 1 de setembre, entre una sèrie de punts de recollida a triar. Aquests títols tindran validesa fins al 31 de març de 2021, i la compensació via formulari es podrà sol·licitar durant tot el 2020.

Aquesta via també inclou l’opció de compensar els dies de gratuïtat del transport públic que es van establir per als treballadors i treballadores essencials entre el 2 i el 9 d’abril; és a dir, persones que ja disposaven d’un abonament estrenat aquells dies (primera validació posterior al 13 de març) i que, a la pràctica, no van aprofitar la gratuïtat perquè, erròniament, la validadora va descomptar-li el viatge.

L’ATM calcula que hi ha uns 600.000 títols a compensar, que no es van poder utilitzar durant el confinament i han caducat sense haver-los pogut aprofitar com estava previst. D’aquests 600.000, la majoria seran compensacions automàtiques que es podran dur a terme sense cap gestió presencial ni telefònica ni necessitat d’acudir al formulari.

La via del formulari, per a la resta de casos, tindrà el suport d’atenció d’una centraleta reforçada que donarà resposta als dubtes específics dels casos de compensacions, al telèfon 93 120 53 30 en horari de 9h a 21h, de dilluns a divendres no festius. En qualsevol cas, el sistema impulsat per l’ATM pretén oferir una solució àgil que eviti desplaçaments per a qualsevol consulta o gestió presencial, per evitar el col·lapse i les aglomeracions, no aconsellables en l’actual situació.

Trobaràs tota la informació sobre els mecanismes de compensació al web COMPENSACIONS.ATM.CAT.

A partir de dilluns 22 de juny, i seguint les indicacions de l’Autoritat del Transport Metropolità, totes les línies de TRAM recuperaran el seu servei habitual en dia feiner.

A la xarxa Trambesòs, a més de recuperar el servei habitual, es restablirà  la línia T6.

D’altra banda, aquest dimarts 23 de juny, TRAM ampliarà el servei fins les 2 hores amb motiu de la revetlla de Sant Joan. I el dimecres 24 de juny, dia de Sant Joan, oferirà freqüències de pas de dia festiu.

 

Ús responsable del transport públic 

Abans de viatjar, es recomana la cerca d’horaris al cercador del web www.tram.cat o a l’app mòbil.

Recordem que l’ús de la mascareta al transport públic és obligatori i, tot i la intensificació de les mesures de neteja i higiene dels mitjans de transport, es recomana a les persones usuàries que es netegin les mans amb aigua i sabó o solució hidroalcohòlica abans i després de viatjar-hi.

Les persones amb símptomes o pertanyents a col·lectius de risc (persones d’edat avançada, amb malalties cròniques o amb problemes del sistema immunitari) han d’abstenir-se d’utilitzar qualsevol transport públic.