post-image

Sota el lema “Mou el límit”, el TRAM Barcelona Open celebra la seva tercera edició d’aquest Torneig Internacional de Tennis en Cadira de Rodes. La competició es durà a terme del 26 al 30 de juny al Reial Club de Polo de Barcelona. Enguany, el públic podrà gaudir d’una competició que aglutinarà un total de 40 jugadors, entre les categories masculines i femenines, dels quals una quinzena es troben en el TOP-20 mundial.

La tercera edició d’aquest torneig s’ha presentat avui dimarts 25 de juny al RC de Polo de Barcelona amb la presència de Miguel Díaz, president de la Federación Española de Tenis, Víctor Gené, vocal de la Secció de Tennis del R.C. de Polo de Barcelona; Jose Coronado, director del TRAM Barcelona Open; Martín de la Puente, jugador nº1 del rànquing espanyol i nº12 mundial; el tennista Àlex Corretja, ambaixador del torneig; i Natàlia Bettonica, directora de la Fundació Step by Step.

En acabar la presentació s’ha realitzat una exhibició de tennis en cadira de rodes entre els tennistes Àlex Corretja i Martín de la Puente.

Un Torneig de referència mundial

El TRAM Barcelona Open va aconseguir pujar a la categoria ITF2 la temporada passada i enguany es consolida com un dels millors tornejos a nivell mundial. L’objectiu de l’organització és pujar a la màxima categoria internacional en les properes edicions per tal de seguir reunint els millors jugadors del rànquing i fer bandera dels valors que representa el torneig: superació, esforç, sacrifici i constància. De fet, el TRAM Barcelona Open està dins dels torneig puntuables de cara a les etapes classificatòries pels JJOO de Tokio 2020.

La tercera edició del TRAM Barcelona Open comptarà amb la participació d’un total de 40 jugadors, provinents de 16 països dels quatre continents del món. Entre aquests jugadors n’hi ha 5 amb qualificacions dins del TOP-10 mundial, 2 en categoria masculina amb el japonès Takashi Sanada (nº9), guanyador de l’anterior edició, i l’holandès Maikel Scheffers (nº 10); i 3 en categoria femenina amb la italiana Giulia Capocci (nº4), l’holandesa Marjolein Buis (nº5) i l’anglesa Jordanne Whiley (nº10). Entre els participants també n’hi ha 10 dins del TOP-20 mundial, on es troben els espanyols Martín de la Puente (nº1 d’Espanya i nº12 mundial) i Dani Caverszachi (nº2 d’Espanya i nº13 mundial).

La competició començarà el dimecres 26 de juny amb les primeres rondes, que s’allargaran fins dijous. Els quarts de final i les semifinals es duran a terme durant el divendres i també el dissabte, quan també es podrà gaudir de la primera final, en la categoria de dobles. El torneig conclourà el diumenge amb la celebració de les finals individuals, tant en categoria masculina com femenina, i l’entrega de premis. Dissabte al vespre s’oferirà el sopar oficial per a tots els participants.

El TRAM Barcelona Open estarà obert a la ciutadania amb entrada lliure i gratuïta perquè tothom que vulgui s’acosti a les instal·lacions del Reial Club Polo de Barcelona per gaudir amb alguns dels millors jugadors del panorama mundial i per conèixer de primera mà el tennis amb cadira de rodes, un esport espectacular farcit d’històries de reconeixement i superació personal.

El Torneig s’ha convertit en una de les grans cites anuals per a l’esport adaptat i ha col·locat la ciutat de Barcelona com un dels referents mundials del tennis en cadira de rodes. El TRAM Barcelona Open compta amb el patrocini i col·laboració del TRAM, tramvia de Barcelona, la Fundació Step by Step y el R.C. de Polo de Barcelona.

Tennis en cadira de rodes: esport i valors

El tennis en cadira de rodes es presenta com un esport espectacular i dinàmic, que compta amb més de 1.000 jugadors del rànquing internacional i amb 160 tornejos i 4 Grans Slams anuals repartits en 40 països de 4 continents. L’única diferència amb el tennis en peus és que als partits en cadira de rodes està permès que la pilota boti dos cops. Tot i així, el 80% dels jugadors d’aquests nivells de competició només utilitzen un sol bot i la velocitat del servei pot arribar als 150 km/h. El tennis en cadira de rodes, juntament amb el bàsquet, és l’esport adaptat més professionalitzat dins l’àmbit paralímpic.

El TRAM Barcelona Open és un torneig que destaca per desenes d’històries de superació personal i esportiva. En aquest sentit, l’organització té el compromís de transmetre a la societat els valors de l’esport adaptat i convertir-los en una eina educativa pels més joves. Per aquest motiu, durant la celebració del torneig també s’organitzen una sèrie d’activitats paral·leles que engloben conferències, clínics i exhibicions.

En aquest sentit, Jose Coronado, director del TRAM Barcelona Open, ha afirmat que “En aquesta 3a edició el sorteig vol consolidar-se com el principal esdeveniment d’esport adaptat de la ciutat de Barcelona. És per això que hem treballat per oferir un torneig de la més alta qualitat on els valors que representem estiguin presents durant aquests 5 dies de competició”.

La idea d’organitzar un torneig internacional de tennis en cadira de rodes neix d’en Jose Coronado ara fa cinc anys. L’any 2007, Coronado va patir un accident de moto que li va provocar una lesió medul·lar i el va convertir en jugador de tennis en cadira de rodes. Gràcies a aquest fet va poder conèixer a Johan Cruyff i va entrar en contacte amb la seva fundació, i va fer un màster en gestió esportiva. En el seu treball final de màster va proposar organitzar el primer torneig de tennis internacional en cadira de rodes a Barcelona que el 2017 va poder fer-se realitat, gràcies al recolzament de la Fundació Johan Cruyff i de col·laboradors com TRAM o el Real Club de Polo, entre d’altres.