post-image

Per tercer any consecutiu, TRAM ofereix un tramvia perquè el Banc de Sang i Teixits de Catalunya atengui les persones donants de sang. El tramvia quedarà estacionat i obert als donants de sang a la parada de Francesc Macià, el proper divendres 6 de setembre, d’11 a 21 hores.

Per tal de convertir el tramvia en un centre de donació de sang, s’han retirat les barres, els agafadors i els seients de l’interior del vehicle, de manera que l’espai ha quedat lliure per a la instal·lació de les lliteres, per a la col·locació de neveres, així com per a facilitar l’espai als donants de sang i el personal sanitari.

Superem rècords

La campanya del 2018 a TRAM va aconseguir captar fins a 162 donants voluntaris atesos i 133 donacions vàlides, superant els 150 voluntaris i les 123 donacions vàlides de la primera campanya del 2017. Això significa que, com a mínim, es van poder beneficiar 400 persones ja que cada donació pot ajudar almenys tres persones. Segons el Banc de Sang i Teixits, la participació va ser molt alta en comparació amb altres espais, com els habilitats a Plaça Catalunya o al Portal de l’Àngel, on s’atenen unes 50 persones per dia, aproximadament.

Amb el lema Dona el millor de tu. Vine al TRAMvida a donar sang, la campanya d’aquest any té per objectiu seguir augmentant el nombre de donants voluntaris i, sobretot, de primers oferiments que es convertiran en nous donants. Es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions a Catalunya, una quantitat equivalent a entre quatre i cinc tramvies plens de persones donants.
Cal recordar que la donació voluntària i altruista és l’única via per obtenir la sang necessària per atendre les persones malaltes. Es pot donar sang més d’una vegada a l’any: les dones fins a tres vegades i els homes fins a quatre.

De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen concentrats d’hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne regularment.

La campanya de donació de sang del Tramvia de Barcelona es realitza un any més amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el Banc de Sang i Teixits, l’Autoritat del Transport Metropolità i Alstom. Totes les persones donants al tramvia estacionat a Francesc Macià tindran un bitllet senzill de dos viatges i un obsequi de TRAM.