post-image

El projecte educatiu “TRAM, un mitjà d’educació” ha arribat a un total de 4.082 persones el curs 2018-2019, provinents majoritàriament dels centres d’ensenyament i les entitats de la gent gran dels municipis de l’àrea d’influència del tramvia de Barcelona. Aquest és el dotzè curs consecutiu que TRAM organitza i ofereix aquest projecte educatiu, amb l’objectiu que els participants coneguin el funcionament del tramvia i reflexionin sobre actituds de civisme i medi ambient relacionades amb els desplaçaments en transport públic.

El projecte, que s’ofereix des del servei TRAMeduca, s’ha desenvolupat d’octubre del 2018 a juliol del 2019 amb la realització d’un total de 190 activitats presencials, a les cotxeres de Sant Adrià de Besòs (83 activitats), les cotxeres de Sant Joan Despí (92 activitats) i a 15 centres escolars. Durant el curs 2018-2019 han participat en el projecte educatiu un total de 83 centres: 8 escoles bressol; 35 escoles d’educació Infantil i Primària; 30 instituts d’Educació Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius; 7 escoles d’Educació Especial; 2 esplais o casals i 1 entitat de gent gran.

En aquesta onzena edició hi han participat centres dels municipis Badalona, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Mollet del Vallès, Montgat, Rubí, Sant Adrià del Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Vallirana i Vilanova i la Geltrú.

Activitats amb segell de qualitat educativa

El TRAM ofereix la programació d’activitats del servei TRAMeduca amb el Segell de Qualitat Educativa de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona. Aquest segell de qualitat forma part del projecte d’acreditació de les activitats educatives que impulsa l’ICE i el Consell de Coordinació Pedagògica de l’Ajuntament de Barcelona.